2013. április 28., vasárnap

Az intézet

A Sejtelmes Fény folytatása: Ahogy a virág vörös színe kiemelkedik a fehér hóból, úgy virítanak messziről az intézet udvarát fedő puha, fehér takaróból is az ártók gyermekeinek és az árnyékgyermekek kegyetlen nevelésének nyomai. Egy lélektelen intézet és sok gyűlölettel teli gyermek, akik már nem is remélik, hogy értük jön valaki. Tánya és társai a hóban rejtőzve messziről figyelik az intézetet, mert arra készülnek, hogy behatolnak és megmentik a gyerekeket, de hirtelen az eddiginél is szörnyűbb látvány tárul eléjük, az intézet még rengeteg titkot rejt magában.


"Szása, a barátnője Léna, én, és az amerikai segítőnk Oliver, hosszú hónapok óta figyeltük együtt az intézetet. Különleges dolog volt készülőben, ezért és a jelentős számú ellenség jelenléte miatt pisszenés nélkül hasaltunk tovább a hóban, belül reszketve vártuk a fejleményeket. Azonnal feltűnt, hogy ikreket látok. Gyönyörű szép ikreket, egy fiút és egy lányt. A lány ment elől, hosszú, vörös haja lobogott a szélben, hibátlan arcát vérző sebek borították, sötéten izzó szemeiből sugárzott a gyűlölet, de büszkén és felemelt fejjel lépkedett. Mögötte a fiú jóval siralmasabb állapotban, lehajtott fejjel, megtörten kullogott. Arcának szépsége csak sejthető volt, mert kék-zöld foltok tarkították, az egyik szeme feldagadt, vörösesszőke haja véresen tapadt a fejére. Összeszorult szívvel figyeltem, ahogy vonszolták magukat. Vonszolták, mert súlyos béklyókat viseltek a lábukra, csuklójukra, derekukra láncolva. A sebeik egészen frissek voltak, valószínűleg mostanáig verték őket. Lassan beértek az udvar közepére, őreik lecsatolták a lábukon és kezükön lógó vasgolyókat, de a derekukon rajt hagyták. Aztán olyasmi következett, amit még nem láttunk eddig." 

Még nem tudják, hogy bent az intézetben maga a gonosz vár rájuk, a régmúlt árnyéka ő, de most itt van, hogy bosszút álljon és megszerezze a hatalmat bármilyen áron. Veszteség és fájdalom jár a nyomában, a könyv utolsó fejezetének és a megjelenés előtti utolsó blogbejegyzésnek címe: 
A boldogság ára.
Szeretettel: Darena S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése